منتدى مسلمات ونفتخر
طريقة عمل بسكويت الشوفان  KU0xW
منتدى مسلمات ونفتخر
طريقة عمل بسكويت الشوفان  KU0xW


مٍڹٺډى مٍڛڵمٍآٺ ۅڹڣٺڿر آڵرڛمٍۑ (آڛڵآمٍڹآ ھٍۅ حۑآٺڹآ )
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول


آخر المواضيع
الموضوع
تاريخ ارسال المشاركة
بواسطة
ﺃﻳﮭﺂ ﺍﻟﻤﺸﺘﺂﻗﻮُﻥ ( ﻟﻨﻮُﺭ ﺟﻤﺂﻟﮧَ )ﺂ♡♡
حسابي على التويتر
كيف تعبرين عن تقديرك لأمك
نصائح لتوازن بين العمل والحياة
همسة لكل أخت في الله ~
اللغز المميت
ماذا أعددت لآخرتك ..~
عيد الأضحى
ممكن من الفضل
تعرفي على شخصيتي
السبت مايو 28, 2016 7:41 pm
السبت مايو 28, 2016 7:40 pm
الجمعة أكتوبر 16, 2015 11:41 am
الجمعة أكتوبر 16, 2015 11:35 am
الجمعة أكتوبر 09, 2015 3:55 pm
الجمعة أكتوبر 09, 2015 3:42 pm
الجمعة أكتوبر 09, 2015 2:38 pm
الجمعة أكتوبر 09, 2015 2:28 pm
الأحد سبتمبر 27, 2015 2:48 pm
الأربعاء سبتمبر 02, 2015 5:42 pm











 

 طريقة عمل بسكويت الشوفان

اذهب الى الأسفل 
+2
الحيدرية
ليلى
6 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ليلى
مديرة المنتدى
مديرة المنتدى
ليلى


انثى عدد المساهمات : 3266
تاريخ التسجيل : 08/12/2012
العمر : 29
الموقع : مصر
https://muslmat14.yoo7.com/

طريقة عمل بسكويت الشوفان  Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل بسكويت الشوفان    طريقة عمل بسكويت الشوفان  Emptyالخميس يناير 09, 2014 6:19 am

بسم الله الرحمن الرحيم

طريقة عمل بسكويت بالشوفان 

للرجيم


  • الكمية تكفي:6 أشخاص


  • وقت التحضير:15 دقيقة


  • وقت الطهي:20 دقيقة






  • المقادير:وهكتبها كلها بالمج مش الكوب علشان نوحد المقاس.

  • 2 بيضا+ ا فانليا.


  • 1ونص مج دقيق ابيض عادي


  • 3 ملعقه شوفان سريع الطهي 



  • (موجود في مترو وكارفور وكل الماركت الكبيره ) 


  • ومفيد جدا للجسم العلبه

  • بيكون موجود فيها اكتر من الكميه دي شويه


  • وب13 جنيه 


  • 1 ملعقه سكر بودره +امعلقه عسل اسود


  • (العسل حسب الرغبه مش اجباري خالص هي بس بتخليه زي السكر البني)


  • نص مج سكر عادي.


  • 1 وربع مج زبده صفرا في درجه حراره الغرفه(يعني حوالي ربع كيلو زبده)


  • 1 معلقه صغيره ملح (ماتستغربيش من الكميه)


  • 1 معلقه صغيره بكربونات 



  • (من عند اي عطار هتلاقيها وليها اسم تاني= صوده خبز بس هي نفس الحاجه ورخيصه جدا)

  • من 2-4 معالق صغيره قرفه..(انا بحب احط 4 معالق..بس برحتك انتي)


  • 1 ملعقه مكسرات مفرومه خشن (اختياري بس انصحك بيه..)


  • 1 معلقه زبيب.







  • الطبخ:هتسخني الفرن بس علي درجه حرارة هاديه


  • (حوالي150 لو فرنك اصلا حامي و170 لو فرنك عادي مش بيسخن زياده)

  • وفي بوله كبيره هتحطي الزبده وتضيفي السكر البودره والسكر العادي ولو فيه معلقه عسل اسود


  • وهنظرب بالمضرب الكهربائي 5 دقايق لغايه ماتبقه الزبده والسكر زي الكريمه الخشنه زي الصوره


  • وبعد كده هنضيف ال2 بيضه و1 فانليا ونضرب تاني


  • وبعد كده هنشوف الخطوه الجايه


  • وهنا هنضيف القرفه والبيكربونات والملح والدقيق الابيض


  • وهنضرب ودي هتكون اخر خطوه للمضرب لان الخليط هيبقه تقيل..بعد كده هنقلب بمعلقه كبيره.


  • ودلوقتي هنضيف الشوفان وهنقلب بمعلقه كبيره كويس..وعلبه


  • الشوفان باينه هنا وبعد كده هنضيف الزبيب والمكسرات ونقلب والخليط هيبقه تقيل مش سايب ابدا لانه


  • مافيهوش سوائل كتير خالص في المقادير.


  • وهنا والشوفان بيتضاف.وبعد كده هنبتدي نكور العجينه بالايد


  • لكرات بالحجم 
    وبعد ماعملنا كل العجينه كرات بالحجم ده ونخليهم قد بعض..هتجيبي الصاج التقيل بتاع الفرن 



  • (اللياصلا بييجي مع الفرن)


  • وهتفردي عليه فويل او ورق الامونيوم وتحطي الوجه الامع تحت ونحطه علي

  • الصاج وندهن الفويل زبده ونبتدي ناخد الكرات وحده وحده ونبططها بين الكفيين وهتبقي زي قرص


  • الطعميه كده ونرصها زي الصوره علي الفويل وطبعا نسيب بينهم مساحه شويه..خالي بالك هو


  • مش هتكبر كتير فعلشان كده اعمليها من الاول حجم حلو مش صغير.


  • ودلوقتي هندخل الكوكيز للفرن ومهم قوي انها تكون في التلت اللي فوق مش تحت..زي ماقلت


  • ***لو فرنك حامي هتاخد 12 دقيقه علي درجه حراره 150 والتوقيت مهم جدااا


  • **** لو فرنك عادي ومش حامي زياده هتاخد 15 دقيقه بالضبط علي 170


  • خالي بالك واقعدي جانب الفرن ومعاكي اسبتيلا او مقصوصه..لما تلم من تحت وتقدري تحركيها من غير


  • ماتتفتفت تبقه تمام زي الصوره بس يمكن هتكون افتح لان الصوره غامقه.وماتقلقيش ممكن تفتحي الفرن


  • في اي وقت يعني الكوكيز مش زي الكيكه هيهبط.


  • وغالبا هتاخد الوقت اللي قولتلك عليه. وهي هتبقه طريه شويه من فوق ومش غامقه


  • مهم جدا انك ماتحركيهاش بايدك خالص..استعملي مقصوصه لان الكوكيز هيبقه طري شويه.


  • وماتخافيش لانها بعد ماتطلعيها من الفرن هتكمل سوي وهتنشف اكتر كتير مع الوقت.انا بحبها جدا تكون


  • مش ناشفه قوي وعلشان كده بعد ماتخرجيها هتسيبيها تتهوي دقيقتيين فقط مش اكتر وتكوني محضره


  • علب وليها غطا (مهم جدا) وترصيها وهي سخنه وتقفلي عليها هتلاقي جوه فيه شويه بخار بعد ماتقفلي


  • العلبه.وماتخفيش باكد تاني ان تاني يوم هتلاقيها اغمق في اللون وهتنشف كتير .


  • وادي كل الكمية ومهم تاني ان العلبه تبقه متغطيه وكل ماتخدي وحده اقفلي الغطا كويس


  • لو سيبتيها مفتوحه هتنشف تاني يوم قوي..انا بحبها مش ناشفه زي بسكويت النشادر.






منقووووووووول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://muslmat14.yoo7.com
الحيدرية
مشرفة دردشه
مشرفة دردشه
الحيدرية


انثى عدد المساهمات : 2108
تاريخ التسجيل : 04/02/2013
العمر : 25
الموقع : المكلا
سعيده جدا هههههه

طريقة عمل بسكويت الشوفان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل بسكويت الشوفان    طريقة عمل بسكويت الشوفان  Emptyالخميس يناير 09, 2014 10:50 pm

ليلى:
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
همسه دلع
صحفيه
صحفيه
همسه دلع


انثى عدد المساهمات : 2205
تاريخ التسجيل : 13/12/2012
العمر : 25
الموقع : في القبر
منتدى سحر الشوق

طريقة عمل بسكويت الشوفان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل بسكويت الشوفان    طريقة عمل بسكويت الشوفان  Emptyالخميس يناير 09, 2014 11:31 pm


بارك الله فيك على هذه الوصفات الشهية 


وفي انتظار جديدك الأروع والمميز 

الله يعطيكـِ العافيه يارب 

خالص مودتي لكيطريقة عمل بسكويت الشوفان  Smile11 



وتقبلي ودي واحترامي 
طريقة عمل بسكويت الشوفان  13612226337
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
●۩۝۩●وردة المنتدى●۩۝۩●
عضوة متميزة
عضوة متميزة
●۩۝۩●وردة المنتدى●۩۝۩●


انثى عدد المساهمات : 618
تاريخ التسجيل : 24/07/2013
العمر : 22
الموقع : غرفتي الممله
http://banataleslam-bs.montadarabi.com/

طريقة عمل بسكويت الشوفان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل بسكويت الشوفان    طريقة عمل بسكويت الشوفان  Emptyالإثنين مايو 19, 2014 5:57 am

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اهلا ليلى كيفج
انشاء الله تمااام

مشكووووووووووره ع الوصفه ربي يخليك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Girl fruits
عضوة متميزة
عضوة متميزة
Girl fruits


انثى عدد المساهمات : 254
تاريخ التسجيل : 17/11/2013
الموقع : دنيا الخيال
لا يوجد

طريقة عمل بسكويت الشوفان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل بسكويت الشوفان    طريقة عمل بسكويت الشوفان  Emptyالإثنين أكتوبر 20, 2014 12:31 pm

دائما متميز في الانتقاء
سلمت على روعه طرحك
نترقب المزيد من جديدك الرائع
دمت ودام لنا روعه مواضيعك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نبض الحياة
صحفيه
صحفيه
نبض الحياة


انثى عدد المساهمات : 168
تاريخ التسجيل : 07/07/2015
العمر : 22
الموقع : http://78a78b.gid3an.com/
http://78a78b.gid3an.com/

طريقة عمل بسكويت الشوفان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل بسكويت الشوفان    طريقة عمل بسكويت الشوفان  Emptyالخميس يوليو 09, 2015 9:23 pm





دائما متيز
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://78a78b.gid3an.com/
 
طريقة عمل بسكويت الشوفان
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل بسكويت السمسم
»  قالب الشوفان مع صلصة التوفي
» بسكويت الأعراس
» طريقة عمل سله بال سي دي
» طريقة عمل البازين

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى مسلمات ونفتخر :: مممطبَخخنإ :: آكلللآتَ دآييتَ-
انتقل الى: